Voor Human resources

Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals de techreuzen in Silicon Valley

Onze betaalbare gemaks- en vitaliteitsservices voor op kantoor zijn simpel in gebruik en helpen je medewerkers bij het organiseren van hun werk en hun leven. Zij hoeven zich niet langer druk te maken over de openingstijden van de stomerij, wanneer ze een massage kunnen krijgen of gaan sporten. De stomerij haalt voortaan het pak op van kantoor en je medewerkers blijven fit met een kickboks- of yogasessie, gevolgd door een massage op de werkplek. Wanneer iemand naar huis gaat na een dag op kantoor, kan die zich ook echt opladen in plaats van nog een hele takenlijst af te moeten werken.

De gemaks- en vitaliteitsservices verdienen zichzelf terug en dragen direct bij aan het succes van je HR-management en bedrijf. Hoe doen we dit?

Impression image

Verlaag ziekteverzuim

Veel bedrijven organiseren eens per jaar een Health at Work week, een gezondheidsmarkt of sponsoren hun personeel om deel te nemen aan een sportevenement zoals de Dam tot Damloop. Maar dit is niet genoeg om een meetbare impact te hebben op de gezondheid van je werknemers.

Als je de fitheid van je mensen echt aanzienlijk wilt vergroten, moet je permanente vitaliteitsdiensten aanbieden. Met onze vitaliteitsdiensten zorgen we ervoor dat medewerkers structureel meer gaan bewegen, zich beter leren te ontspannen en bewuster bezig zijn met hun gezondheid.

Impression image

Verhoog productiviteit

Wist je dat professionals maar liefst 41 procent van hun tijd besteden aan het regelen van minder relevante zaken? Onze services, beschikbaar in één platform, besparen je medewerkers een hoop van die kostbare tijd. Zo hebben ze meer energie en creativiteit voor de belangrijke zaken op hun to-do lijst.

Impression image

Tevreden werknemers

Onze services helpen een goede werk-privé balans te creëren, wat leidt tot tevreden werknemers. Onderzoek door Fidelity Investments toont aan dat millennials bereid zijn om gemiddeld € 6.500 van hun salaris in te wisselen voor een betere werk-privé balans. Een tevreden medewerker zorgt bovendien beter voor je cliënten en komt met effectievere oplossingen.

Daarnaast zijn de kosten van een medewerker die vertrekt gelijk aan ongeveer 3 keer het jaarsalaris. Dit tengevolge van verloren business en de extra tijd en uitgaven voor het werven en trainen van een passende vervanger. Maar tevreden werknemers willen graag bij je blijven werken, waardoor je als HR-manager talent behoudt en geld bespaart.

Impression image

Werf toptalent

Topperformers verwachten de beste secundaire arbeidsvoorwaarden. Met onze gemaks- en vitaliteitsdiensten stel je hen in staat om al hun aandacht te richten op de prioriteiten, in plaats van op een zijspoor te raken door onbelangrijke klusjes. Laat zo je bedrijf sneller groeien.

Techreuzen in Silicon Valley begrijpen dit als geen ander. Daarom regelen ze de beste arbeidsvoorwaarden voor hun personeel. Die zetten ze actief in bij de werving van topperformers. Deze bedrijven beseffen dat het voor veel mensen belangrijker is om gelukkig en gezond te zijn op het werk vanwege uitstekende arbeidsvoorwaarden, dan om veel geld te verdienen.

Danielle de Boer Human Resource Manager

Met The Office Service kan ik onze mensen een eenvoudige digitale tool geven om zichzelf te ondersteunen

Wil je meer succes voor je bedrijf?

Al meer dan 90 vooraanstaande bedrijven profiteren elke dag van onze services.

Ontvang een demo Bel of mail